Ga naar inhoud
Zoektocht naar de achtergronden van het megasucces van de roman Knielen op een bed violen in het kielzog van de triomferende schrijver Jan Siebelink. Met getekende scènes uit de bestseller door tekenaar Dick Matena.
De roman Knielen op een bed violen van schrijver Jan Siebelink over het diepzwarte calvinisme van zijn vader heeft sinds de uitbreng in 2005 de - christelijke - gemoederen in den lande behoorlijk beroerd. 'Het boek is een fenomeen geworden,' aldus de uitgever bij de uitreiking van het 400.000ste exemplaar. Regisseur Pieter Verhoeff volgt Jan Siebelink op diens schreden langs volgepakte bibliotheken en kerken, waar de lezers aan zijn lippen hangen. De welbespraakte Siebelink heeft voor iedereen een aardig woord: 'Ik vind dat zij het recht hebben kennis te maken met de schrijver.' Thuis, in de intimiteit van de woonkamer, vertelt Siebelink over zijn hoogstpersoonlijke motieven voor het boek. De uitspraken worden geïllustreerd met bijpassende scènes uit het boek, door tekenaar Dick Matena uitgetekend en voorgelezen door Gijs Scholten van Aschat. Gaandeweg onstaat zo inzicht in de roman en zijn schrijver, alsook een beeld van de hedendaagse hang naar geloof bij vele Nederlanders.

Titel: Het onzegbare
Jaar: 2008
Duur : 55 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Hoofdprogramma
Editie: NFF 2008

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.