Ga naar inhoud
Stills

Het nieuwe Soestdijk

Regie: Frans Bromet
Documentaire over een van de meest veelbesproken Nederlandse verbouwingen anno nu: de herinrichting van paleis Soestdijk. Het ambitieuze renovatieteam, belanghebbenden en tegenstanders worden enkele jaren gevolgd.
Nederland maakt zich op voor de veelbesproken herinrichting van paleis Soestdijk. De eigenzinnige documentairemaker Frans Bromet volgt gedurende enkele jaren en op de hem kenmerkende wijze het team dat de torenhoge ambities moet realiseren. Maar de obstakels reiken verder dan het paleis en de directe omgeving. De renovatie en innovatieve nieuwbouw hebben namelijk ook gevolgen voor de omliggende gemeenten Soest en Baarn. Lukt het met behoud van de koninklijke geschiedenis om een nieuw kloppend cultureel Hollands hart te creëren?

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Scenario
Sound Design
Set geluid
Montage
Productiebedrijf
Talent United
Omroep
Evangelische Omroep (EO)
Titel: Het nieuwe Soestdijk
Jaar: 2022
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2022
Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills