Ga naar inhoud
Zoektocht naar de ziel van het uiterste noorden van Noorwegen, waar de zon zich twee maanden per jaar niet laat zien. Poëtisch documentair portret van hoe enkele inwoners deze donkere periode beleven.
In het uiterste noorden van Noorwegen laat de zon zich twee maanden per jaar niet zien. Deze poëtische documentaire toont de innerlijke gemoedstoestand van enkele bewoners die zich in dit nachtelijke halfrond, waar de natuur nog grotendeels ongerept is, hebben gevestigd. De donkerte geeft het landschap een nog overweldigender kracht en het verlangen naar de zon blijkt de mens melancholisch te maken.


Credits

Sound Design
Productiebedrijf
Nederlandse Filmacademie
Omroep
Evangelische Omroep (EO)

Titel: Het nachtelijk halfrond
Jaar: 2016
Duur : 30 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: NFF Studentencompetitie, Hollandse Nieuwe, Inschrijving student
Editie: NFF 2016

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still
Still