Ga naar inhoud
Portret van zes 'oude' mensen van rond de tachtig die het ouder worden niet omzetten in passiviteit, maar met een fikse dosis humor en relativeringsvermogen proberen voor het leven te blijven kiezen.
In Het lied van 80 lentes laat de maker zes 'oude' mensen zien van rond de tachtig die het afscheid nemen van dierbaren, lichamelijke mogelijkheden en dromen niet omzetten in passiviteit. Met een fikse dosis humor en relativeringsvermogen, zo goed en zo kwaad als dat gaat, proberen ze juist voor het leven te blijven kiezen. Zo volgt de film onder andere het echtpaar Dirk (82) en Liz (80) die met hun muziekgroep de Tubo's razend populair zijn in de verzorgings- en verpleeghuizen. In het circuit waar de Tubo's optreden, ontmoeten we de andere personages in de film. Mevrouw Schuitenmaker (75), een vrouw die al twaalf jaar verlamd in een stoel voor het raam zit, maar beslist wil blijven leven. En de weduwnaren Evert (81) en Wim (80) die nog steeds dol zijn op de aandacht van mooie jonge meisjes.

Credits

Set geluid
Productiebedrijf
Pieter van Huystee Film & TV
Omroep
IKON TV
Distributie
Public Film

Titel: Het lied van 80 lentes
Jaar: 2000
Duur : 50 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2000

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.