Ga naar inhoud
Al meer dan vijftig jaar droomde Frans Weisz over deze Campert-verfilming. Nu is hij er. Een feelgoodfilm over liefde en verlangen, die de personages uit de jaren zestig speels naar het heden haalt.
Op een heerlijke lentedag kuieren de dichter Boelie en zijn beste vriend Mees door het Vondelpark, broedend op creatieve plannen. Wat een normale dag lijkt te worden, verandert plots wanneer ze het brutale meisje Panda tegenkomen en de verliefdheid toeslaat. Intussen kruist hun pad dat van de journalist Ernst-Jan, die zijn vrouw Etta van overspel verdenkt en zo zijn eigen ideeën heeft over hoe hij haar kan betrappen. Dan zijn er ook nog de oude geliefden Rosa en Kees, die elkaar na lange tijd op deze bijzondere dag weer ontmoeten.

Titel: Het leven is vurrukkulluk
Jaar: 2018
Duur : 1 uur, 37 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2018

Kunst & CultuurDrama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.