Ga naar inhoud
hlinkg 3.jpg

Het leven is niet kort genoeg

Regie: Joey Benistant

Door drank en drugs overleed Matthijs, beste vriend van filmmaker Joey Benistant, op zijn 27ste. In gesprekken met vrienden van toen en Matthijs' vriendin onderzoekt hij hoe het is om bevriend te zijn met iemand die zo zelfdestructief is.

Op de middelbare school al filmde Joey Benistant (32) zijn Groningse vriendengroep, toen nog voor Jackass-achtige opnames. Maar waar alles in het begin vooral hard lachen is, ziet Joey in de jaren die volgen zijn beste vriend Matthijs afglijden door overmatig drank- en drugsgebruik. Terwijl de rest hun weg in het leven vindt, gaat het met Matthijs juist de andere kant op. Benistant blijft zijn vriend opzoeken én filmen, ook op de donkerste momenten. Hoe is het om beste vrienden te zijn met iemand die een zelfdestructieve instelling heeft? Hoe kijken zijn andere vrienden en zijn toenmalige vriendin hier op terug?

Credits

Productiebedrijf
Hollandse Helden
Coproductiebedrijf
Stichting Beeldlijn
Omroep
BNNVARA
Poster Het leven is niet kort genoeg
Titel: Het leven is niet kort genoeg
Jaar: 2023
Duur : 49 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2023
Gouden Kalf Competitie NFF Debuutcompetitie Premières NFFx030

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.