Ga naar inhoud
Still

Het leven is ergens anders

Regie: Jennifer Pettersson
De bewoners van de Rotterdamse Peperklip zijn vooral aan het wachten: op een baan, een eigen huis (ook in de Peperklip), een vertrek naar het buitenland of toestemming om het eigen kind weer te zien.
Een portret van bewoners van de Rotterdamse Peperklip, een woongebouw dat van boven gezien op een paperclip lijkt. Opnames aan de buitenkant tonen een patroon van gekleurde vierkante blokken. Aan de binnenkant lopen lange, gekromde galerijen rondom een binnenplaats. De bewoners die Petterson filmt - soms in de buitenwereld, maar vooral in hun woning - wachten allemaal. De Amerikaanse schilder Mark wacht tot hij naar Australië kan terugkeren 'en vergeten dat dit ooit gebeurd is'. De jonge rapper Robel wacht op een eigen woning, ook in de Peperklip, waar hij nu nog bij zijn moeder woont - maar moet dan wel voldoende inkomen hebben. De Rus Viktor wacht totdat de chronische hoofdpijn van zijn vrouw Svetlana ophoudt, zodat zij op de kinderen kan passen en hij werk kan gaan zoeken. En de jonge vader Ritus wacht totdat hij zijn zoontje weer mag zien. Hij woonde in de Peperklip, en is nu in hetzelfde gebouw weer terug bij zijn moeder. Voor het raam van zijn oude, lege appartement zegt hij: 'Ik was gelukkig hier. Ik had hier alles.'

Credits

Sound Design
Productiebedrijf
Selfmade Films
Omroep
IKON TV
Titel: Het leven is ergens anders
Jaar: 2006
Duur : 50 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2007
Hoofdprogramma

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still