Ga naar inhoud
Stills

Het leven gaat niet altijd over tulpen

Regie: Barbara Makkinga

Van de gezinsleden van een West-Friese bollenfamilie wordt dezelfde instelling verwacht als van de door hun geteelde tulpen: van weerstand word je sterker.

Portret van een West-Friese familie die een succesvol tulpenbedrijf runt. De familie barst van de ambities, ook op sportief gebied. De jongste dochter Irene is olympisch kampioen en de oudste zoon Simon geldt eveneens als groot schaatstalent. Ook op dat vlak is het dus hard werken, en tegenslagen incasseren. Zoals de moeder, die anderhalf jaar geleden een hersenbloeding kreeg. De dokters gaven geen cent voor haar herstel. De Schoutens laten zich niet kisten. Met zijn allen zorgen ze voor de vrouw die ooit voor hen allemaal zorgde. Elke vorm van vooruitgang wordt gevierd als een overwinning en mantelzorg, ondernemerschap en schaatsen gaan hand in hand.

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
De Familie Film & TV
Omroep
Evangelische Omroep (EO)
Postproductiebedrijf
Amator Postproductie
Titel: Het leven gaat niet altijd over tulpen
Jaar: 2021
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills