Ga naar inhoud
Still

Het is mijn leven

Regie: Mercedes Stalenhoef
Tragisch portret van Joop Hemelrijk die hersenletsel opliep toen hij werd aangereden door een dronken automobilist. Tot zijn frustratie zit hij in een tehuis met geestelijk beperkten terwijl zíjn handicap lichamelijk is.
Joop Hemelrijk werd vijfentwintig jaar geleden, hij was toen veertig, door een dronken automobilist aangereden en raakte aan én kant van zijn lichaam verlamd. Tot zijn grote frustratie woont hij in een huis met geestelijk beperkten, terwijl zijn handicap fysiek is. Kiki is van een wat hoger 'niveau' dan de rest en de enige met wie hij kan praten. Ze is de dochter van een binnenschipper, Joops oude beroep, waardoor ze een speciale band hebben. Gelukkig heeft hij zijn twee kinderen. Hun moeder was al overleden ten tijde van het ongeluk, waardoor zij noodgedwongen in pleeggezinnen en weeshuizen werden geplaatst. Nu doen de kinderen er alles aan om het hun vader naar de zin te maken. Alle hoop is gevestigd op een nieuw huis voor mensen die net als Joop door een ongeluk gehandicapt raakten. Maar of dat hem de verlichting biedt die hij zo verdient? Ondertussen wordt hij zo dwars dat zijn huisgenoten eronder lijden.
Titel: Het is mijn leven
Jaar: 2007
Duur : 55 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2007
Hoofdprogramma

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still