Ga naar inhoud
Still

Het hele verhaal

Regie:
De geschiedenis herhaalt zich - ook in de familiegeschiedenissen van twee op het eerste gezicht totaal verschillende Nederlanders: de een als nazaat van de eerste Marokkaanse migrante, de ander van autochtone komaf.
De 13-jarige Ashraf (13) vertelt zijn vriend Hamid over zijn familiegeschiedenis. Zijn grootmoeder, de vrouw van een van de eerste Marokkaanse migranten in Nederland, was een buitenstaander in haar dorp. Parallel hieraan ontvouwt zich een andere familiegeschiedenis, die van de oer-Hollandse supermarktmanager Johan. Maar wat hebben die twee verhalen met elkaar te maken? Het uiteindelijke knooppunt leidt tot inzicht - niet bij de betrokkenen, wel bij de kijker.


Titel: Het hele verhaal
Jaar: 2017
Duur : 6 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2017
DramaMaatschappijHumor

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.