Docu­men­taire-tweeluik over een katholiek agrarisch gehucht in Zeeuws Vlaan­deren. Ossenisse telt ongeveer 150 inwoners die samen drie straten, een kerk, een parochiehuis en een café delen.
Docu­men­taire-tweeluik over een agrarisch gehucht in de oost­elijke hoek van Zeeuws Vlaan­deren. Het katholieke dorpje Ossenisse telt ongeveer 150 inwoners die samen drie straten, een kerk, een parochiehuis en een café delen. Het eerste deel van het tweeluik, getiteld Het Dallas van Zeeuws Vlaan­deren, belicht de concur­ren­tiestrijd tussen het café en het parochiehuis. Twee niet-beëdigde burge­meesters ronselen in beide panden hun aanhang. De één in het café waar de boeren elkaar ontmoeten. De ander bij de zoge­naamde import’, zete­lend in het parochiehuis. Deel 2, De Oudstochtonen, portret­teert drie oudere dorpelingen. Een kosteres die haar liefde in de kerk vond, een gepen­sioneerde land­bouwer die niet met een ongelovige vrouw mocht trouwen en een accordeonist die geen tijd had om verliefd te worden.

Credits

Set geluid
Mixage
Omroep
VPRO TV
Distributie
NOS Sales

Titel: Het geheim van Ossenisse (deel I + II)
Jaar: 1994
Duur : 1 uur, 40 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2000

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte