Ga naar inhoud
Still

Het geheim van Ossenisse - De nieuwe tijd (deel III)

Regie: Hans Heijnen
In 1994 maakte Heijnen de gelijknamige, tweedelige documentaire over Ossenisse, een gehucht in Zeeuws-Vlaanderen. Tien jaar later keert hij terug.
In 1994 maakte Heijnen de gelijknamige, tweedelige documentaire over Ossenisse, een gehucht in Zeeuws-Vlaanderen met honderdvijftig inwoners, drie straten, een kerk en een café. In 2004 keert hij terug. De kerk is inmiddels verkocht en staat leeg en het café organiseert geen carnaval meer. Heijnen interviewt oudere inwoners, die het traditionele boerendorpsleven voor hun ogen zien verdwijnen. `Vroeger kende je iedereen, maar nu ken ik mijn overbuurman niet.' Het veer Kruiningen-Perkpolder is verdwenen ten gunste van een tunnel. `Wat doet die tunnel?', verzucht een ex-veerman, `voor mij doet ie niks als ik erdoor rij.' Maar de oude Frans speelt nog altijd accordeon en kijkt naar de toekomst: `Ik krijg van de zomer nieuwe gordijnen.' En de bejaarde, krom lopende Fons, landbouwer in ruste, woont nog steeds zelfstandig, in een huis dat tijdloos in het landschap staat.

Credits

Producent
Set geluid
Mixage
Omroep
Omroep Zeeland
Titel: Het geheim van Ossenisse - De nieuwe tijd (deel III)
Jaar: 2004
Duur : 50 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2006
Tussenland

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still