Ga naar inhoud
Horatio en Hortense Treurniet, op vakantie in Suriname, zijn zodanig in beslag genomen door hun actuele huwelijkscrisis, dat het hen ontgaat dat er zich rondom hen al geruime tijd een intrige afspeelt.
Prof.dr. Horatio Treurniet, hoogleraar Ontwikkelingstheorieën aan de Universiteit van Amsterdam, arriveert na veertig jaar voor het eerst weer in zijn geboorteland Suriname, om er zijn vijftigste verjaardag te vieren. Hij is vergezeld van zijn vijf jaar jongere, elegante echtgenote Hortense, een Surinaamse die pas op haar twintigste naar Nederland vertrok. Hun huwelijk duurt al tweeëntwintig jaar en bleef kinderloos. Hortense wil deze vakantie in hun beider land van herkomst benutten om Horatio duidelijk te maken dat zij zo niet verder met hem wil leven. Totaal in beslag genomen door hun actuele huwelijkscrisis, ontgaat het dr. Treurniet en zijn echtgenote dat er zich rondom hen al geruime tijd een intrige afspeelt. Een geheimzinnig complot, waar zij geen besef van hebben. Een geheim. Het geheim van de Saramacca rivier.

Titel: Het geheim van de Saramacca rivier
Jaar: 2007
Duur : 1 uur, 28 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, Hoofdprogramma
Editie: NFF 2007

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.