Ga naar inhoud
Still

Het familie ensemble

Regie: Wilko Bello
Portret van een atypische, muzikale familie met een prominente rol voor de vader, die zijn vijf kinderen (van 13 tot 21) alleen opvoedt en muzikaal schoolt. Zijn methoden zijn echter controversieel.
Franciscus, de pater familias van het Nederlandse ensemble The Family Pondman, weet het zeker: over enkele jaren ligt de operawereld aan hun voeten. Even daarvoor hebben zijn muzikale zoons en dochters van een belangrijke Weense talentscout te horen gekregen dat hun zware repertoire gevaarlijk voor hun stem kan zijn. De Oostenrijker raadt ze aan zich klassiek te laten scholen, wat natuurlijk tegen het zere been is van de vader, die zijn vijf kinderen (van 13 tot 21) niet alleen zelf opvoedt maar ook muzikaal begeleidt. De moeder, een bekende operazangeres, is na de scheiding grotendeels uit beeld verdwenen. Ook Franciscus stond op de planken, tot zijn stem het begaf. Nu staat hij ferm aan het hoofd van een harmonieus, wat atypisch gezin dat in een dromerig, ouderwets aandoend boerderijtje woont met pony's en kippen en zich verplaatst in twee oldtimers. Regisseur Wilko Bello registreert en laat de kijker het zijne denken over de sterke invloed die de vader op zijn kroost heeft.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Mixage
Productiebedrijf
Selfmade Films
Omroep
NTR
Distributie
Selfmade Films
Titel: Het familie ensemble
Jaar: 2009
Duur : 53 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2009
Gouden Kalf Competitie Hoofdprogramma

Gouden Kalf nominaties

Beste Korte Documentaire (2009)
Wilko Bello

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still