Ga naar inhoud
Geruchtmakende documentaire over pedofilie, gecomponeerd rond een uitvoering van Bachs Hohe Messe door het Noord-Hollands Jongenskoor.
Geruchtmakende documentaire over pedofilie, gecomponeerd rond een uitvoering van Bachs Hohe Messe door het Noord-Hollands Jongenskoor. Centraal staan drie pedofiele mannen. Een van hen was jarenlang bestuurslid in het jeugd- en jongerenwerk en kwam zo in contact met jongens. Een ander portretteert in Noorwegen en Nederland jongens en heeft met zijn werk veel succes. Dat pedofilie vaak niet wordt begrepen en nog minder wordt getolereerd blijkt vooral uit het verhaal van de man die, nadat hij zijn omgeving van zijn geaardheid vertelde, absoluut niet meer geaccepteerd wordt. Daadwerkelijk seksueel contact blijft een zeldzaamheid, maar een bezoek aan een uitvoering van het Noord-Hollands Jongenskoor biedt alledrie een mogelijkheid tot ontplooiing van hun gevoelens.

Credits

Scenario
Set geluid
Productiebedrijf
Lagestee Film BV

Titel: Het Bachvirus
Jaar: 1993
Duur : 40 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 1993

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still