Ga naar inhoud
Deel uit een driedelige reeks televisiedrama's van de VPRO waarin de ontluikende liefde centraal staat. Dit deel gaat over de 17-jarige eigenzinnige Esmée.
Deel uit een driedelige reeks televisiedrama's van de VPRO waarin de ontluikende liefde centraal staat. Achterland gaat over de 17-jarige Esmée. Het eigenzinnige meisje werkt aan het loket van een klein saai treinstationetje en woont nog bij haar moeder Ellie. Esmée verafschuwt haar moeders gewoonte zich te omringen met jonge minaars en zoekt vlucht in het onder de microscoop bestuderen van miniscule insecten. Op een dag arriveert een mysterieuze reiziger op het station die, als zovele, bijzonder veel interesse in haar moeder toont. Hij nodigt het norse eenzame meisje uit voor een kop koffie. Dit leidt tot een paar intensieve dagen die zij samen doorbrengen, waarin de vreemdeling Esmée helpt haar eerste liefde te ontdekken.

Credits

Production Design
Set geluid
Productiebedrijf
Motel Films
Omroep
VPRO TV

Titel: Het achterland
Jaar: 2000
Duur : 50 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2000

Gouden Kalf nominaties

Beste Actrice Televisiedrama (2000)
Judith van Herck

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.