Ga naar inhoud
Still

Hersenschimmen

Regie: Heddy Honigmann
Verfilming van het gelijknamige boek van Bernlef over een Nederlands geëmigreerd echtpaar dat tijdens een witte winter in Canada geconfronteerd wordt met de snel intredende dementie van de man.
Speelfilm gebaseerd op het gelijknamige boek van J. Bernlef. Een Nederlands geëmigreerd echtpaar wordt tijdens een witte winter aan de noordoostkust van Canada geconfronteerd met de snel intredende dementie van de man. De film vertelt het relaas van het gevecht dat de man binnen in zichzelf voert en het verhaal van zijn vrouw die zich verlaten voelt, maar voortdurend liefde blijft geven.
Titel: Hersenschimmen
Jaar: 1988
Duur : 1 uur, 55 minuten
Soort: Speelfilm
Editie: NFF 2000
Heddy Honigmann

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still