Ga naar inhoud
Still 2

Herman vermoordt mensen

Regie: Joost Reijmers, Thomas van der Ree
Wat moet je doen om in de gevangenis terecht te komen? Een moord plegen, denkt de aan alcohol verslaafde Herman. En als dat niet lukt: een tweede. Maar wat als hij niet verdacht wordt?
Je zou Herman een seriemoordenaar tegen wil en dank kunnen noemen. Als alcoholverslaafde heeft hij professionele hulp nodig, maar door bureaucratisch getouwtrek krijgt hij deze niet. Dan bedenkt hij dat hij in de gevangenis terecht moet komen, want daar wordt vast goed voor hem gezorgd. Dus vermoordt hij een lokale crimineel. Maar de politie gelooft zijn bekentenis niet, waardoor hij op zoek moet naar een tweede slachtoffer. In deze mengeling van comedy en thriller is het absurdistische gegeven droogkomisch uitgewerkt.
Titel: Herman vermoordt mensen
Jaar: 2021
Duur : 1 uur, 31 minuten
Categorie: Dramaserie/singleplay
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still 3
Still 1