Ga naar inhoud
Still

Herinnering aan een trieste dageraad

Regie: Ramón Gieling
Een verkenning van de diepten van de rouw. Op 8 juni 1998 komt de twintigjarige Ricco bij een motorongeluk om het leven. De achterblijvenden worstelen met hun poging het onmogelijke te aanvaarden.

Een verkenning van de onpeilbare diepten van de rouw. Op 8 juni 1998 verlaat de 20-jarige Ricco het ouderlijk huis in Noord-Holland voor een ritje op zijn motor. In een bocht van een smalle landweg gaat hij onderuit, komt onder een tegemoetkomende auto en overlijdt ter plekke. Verhalen van de achterblijvenden laten zien hoe Ricco's dood het gezin aanvankelijk de hel in slingert. De tijd biedt ten slotte troost en kans op aanvaarding. De verschillende perspectieven - de vader, moeder, zus, boezemvriend, de man die hem het laatst heeft gezien en de dominee - schetsen een palet van gezichten en inzichten.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
DOXY
Omroep
NCRV TV
Titel: Herinnering aan een trieste dageraad
Jaar: 2014
Duur : 55 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2014
Gouden Kalf Competitie NFF Jaarselectie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still