DJ Robert Soko, groot geworden met zijn Balkan Beats, gaat met hulp van vluchteling-muzikanten op zoek naar een nieuw Europees geluid. Opzwepend en hoopvol tegelijkertijd.

Om te overleven moet je bewegen. Robert Soko leerde die les als tiener, toen hij het Joegoslavische oorlogsgeweld ontvluchtte. Met zijn kruisbestuiving van westerse muziek en opzwepende Balkan-ritmes groeide hij uit tot een beroemde Balkan Beats-dj in Berlijn en de Europese clubscene. Nu gaat hij met zijn taxi op zoek naar nieuwe migranten om muziek mee te maken; muzikanten die huis en haard achterlieten. Die vindt hij op zijn geboortegrond, waar stromen vluchtelingen uit Syrië en Afghanistan passeren, op weg naar hun gedroomde eindbestemming Berlijn. De ontmoetingen doorbreken muzikale grenzen en laten de veranderde identiteit van Europa zien.

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Productiebedrijf
DOXY
Omroep
Evangelische Omroep (EO)
Distributie
DOXY

Titel: Here We Move Here We Groove
Jaar: 2020
Duur : 1 uur, 33 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2021

Gouden Kalf nominaties

Beste Lange Documentaire (2021)
Sergej Kreso

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still 2
Still 5