Ga naar inhoud
Still

Havinck

Regie: Frans Weisz
Sensitieve verfilming van Marja Brouwers' gelijknamige roman over een hulpeloze, goedwillende man, die zijn best doet de relatie met zijn dochter in orde te krijgen na de zelfmoord van zijn vrouw.
Havinck is een succesvol Amsterdamse advocaat, die de indruk maakt onbewogen door het leven te gaan. Wanneer zijn vrouw verongelukt, maken flashbacks duidelijk wat er werkelijk achter zijn koele masker schuilt. Havincks dochter Eva vindt onverwachts haar moeders afscheidsbrief en realiseert zich wat er echt is gebeurd. Zij confronteert Havinck met de harde werkelijkheid: zijn mislukte huwelijk, de heimelijke relatie met zijn minnares en het gebrek aan aandacht voor zijn eigen dochter. Sensitieve verfilming van Marja Brouwers' gelijknamige roman over een in wezen hulpeloze, goedwillende man, die zijn best doet de relatie met zijn dochter in orde te krijgen na de zelfmoord van zijn vrouw. Havinck ontving een Gouden Kalf voor Beste Acteur (Willem Nijholt), de Speciale Juryprijs (Will van Kralingen) en de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek (Frans Weisz) en werd in Cannes geselecteerd voor Un Certain Regard.
Titel: Havinck
Jaar: 1987
Duur : 1 uur, 39 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2008
De Meester en de Leerling

Gouden Kalf winnaar

Speciale Juryprijs (1987)
Will van Kralingen
Beste Acteur (1987)
Willem Nijholt

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Prijs v.d. Nederlandse Filmkritiek (1987)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still