Ga naar inhoud
Speelfilm over één van de laatste stadsnomaden en een geslaagde advocaat die zielsveel van elkaar houden, maar er niet in slagen hun relatie in stand te houden.
Speelfilm over energieke dertigers en sociaal idealisme versus praktisch ambitie en de gevestigde orde. Een van de laatste stadsnomaden uit het alternatieve circuit en een geslaagde advocaat houden zielsveel van elkaar maar slagen er niet in hun relatie in stand te houden. Tegen het decor van het verwaarloosde oude havengebied in Amsterdam aan de oevers van het IJ komt de actualiteit van de jaren 1990 aan de orde: yuppies, kraakpanden, stadsvernieuwing, aids, illegale vluchtelingen. Werd op de Nederlandse Filmdagen bekroond met de Prijs van de Filmkritiek.

Titel: Hartverscheurend
Jaar: 1993
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 1993

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Prijs v.d. Nederlandse Filmkritiek (1993)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still