Om ook voor oudere kinderen een pleeggezin te kunnen vinden, bedacht men in de Amerikaanse staat New Mexico de 'Hearts Gallery', waarbij professionele glamourfotografen de kinderen op hun allermooist portretteren.
In de Amerikaanse staat New Mexico plaatst het Children, Youth and Families Department jaarlijks drieduizend kinderen in de pleegzorg. De kinderen, die door verwaarlozing of geweld bij hun ouders zijn weggehaald, zijn vaak al wat ouder. Omdat het voor hen meestal moeilijker is om een pleeggezin te vinden, werd de 'Hearts Gallery' bedacht. Daarbij worden professionele glamourfotografen ingeschakeld om aansprekende portretten van de kinderen te maken. Potentiële ouders worden vervolgens uitgenodigd om naar de tentoonstellingen te komen. Het is slechts een van de 'marketingtrucs' om een plek voor hen te vinden, toont regisseur Hans Heijnen in de documentaire. Truc of niet, belangrijk is dat de Hearts Gallery werkt. Heijnen spreekt met initiatiefneemster Diane Granito en laat veel kinderen aan het woord over hun soms shockerende verleden en over de gevolgen die het project voor hen persoonlijk heeft gehad.

Credits

Uitvoerend Producent
Productiebedrijf
Zeppers Film & TV
Omroep
IKON TV

Titel: Hartenwens
Jaar: 2009
Duur : 57 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Hoofdprogramma
Editie: NFF 2009

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still