Roman­tische, lichtvoetige komedie over de weer­barstige Hannah die op het Brabantse huwelijks­feest van haar ouders haar familie, haar nieuwe minnaar en zichzelf leert kennen.
Hannah is het buiten­beentje van de familie. Voor zover je een buiten­beentje kunt zijn in een Brabantse familie vol buiten­been­tjes. Op de vooravond van het veer­tig­jarig huwelijks­feest van hun ouders, komen de zeven kinderen bijeen, al dan niet met aanhang. De kers­verse nieuwe minnaar van Hannah gaat mee en redt zelfs de plannen voor het feest door een krakkemikkige party­boot te regelen. Op de dag zelf komt het, zoals het hoort op een goed fami­liefeest, tot grote uitbarstingen als men elkaar links en rechts eens goed de waarheid vertelt. Maria Kraakman speelt de weer­barstige, immer sjekkies rokende Hannah en Antonie Kamer­ling haar toegewijde aanbidder in deze lichtvoetige, roman­tische komedie. Met een bijna onherken­bare Barry Atsma als het geloofwaardige debiele broertje en Olga Zuider­hoek en Kees Hulst als de laconieke ouders. Gemaakt als Telefilm.

Titel: HannaHannaH
Jaar: 2007
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2007

Gouden Kalf nominaties

Beste Mannelijke Bijrol (2007)
Barry Atsma

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte