Ga naar inhoud
Romantische, lichtvoetige komedie over de weerbarstige Hannah die op het Brabantse huwelijksfeest van haar ouders haar familie, haar nieuwe minnaar en zichzelf leert kennen.
Hannah is het buitenbeentje van de familie. Voor zover je een buitenbeentje kunt zijn in een Brabantse familie vol buitenbeentjes. Op de vooravond van het veertigjarig huwelijksfeest van hun ouders, komen de zeven kinderen bijeen, al dan niet met aanhang. De kersverse nieuwe minnaar van Hannah gaat mee en redt zelfs de plannen voor het feest door een krakkemikkige partyboot te regelen. Op de dag zelf komt het, zoals het hoort op een goed familiefeest, tot grote uitbarstingen als men elkaar links en rechts eens goed de waarheid vertelt. Maria Kraakman speelt de weerbarstige, immer sjekkies rokende Hannah en Antonie Kamerling haar toegewijde aanbidder in deze lichtvoetige, romantische komedie. Met een bijna onherkenbare Barry Atsma als het geloofwaardige debiele broertje en Olga Zuiderhoek en Kees Hulst als de laconieke ouders. Gemaakt als Telefilm.

Titel: HannaHannaH
Jaar: 2007
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, Jongerenprogramma, Hoofdprogramma
Editie: NFF 2007

Gouden Kalf nominaties

Beste Mannelijke Bijrol (2007)
Barry Atsma

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still