Ga naar inhoud
Tragikomische Heeresma-verfilming over scholier die eigenzinnige oplossing vindt voor arbeidsongeschiktheid van vader. Daarvoor experimenteert hij eerst met een eend, een hond en een blinde voorbijganger.
Op boek van Heere Heeresma geïnspireerde film over de brave en wereldvreemde scholier Han de Wit. Nadat zijn vader zijn ontslag krijgt bij de staalfabriek moet het gezin verhuizen naar een flat in een industriewijk. Omdat zijn ouders het schoolgeld niet meer kunnen betalen, gaat de betweterige Han als vuilnisman werken, in het bedrijf bij zijn vader. Han maakt door een paar goede ideeën snel promotie, waardoor het gezin het beter krijgt en wordt verliefd op Nellie. Na een ongeluk moet Hans vader het bed houden met een been dat niet meer te genezen lijkt. Han zelf maakt er een potje van op de zaak en wordt ontslagen. Hij besluit zelf zijn vader te opereren en oefent daarvoor eerst op een eend, een hond en een blinde voorbijganger. De operatie lijkt mislukt en woedend laat zijn vader Han keuren. Die blijkt geschikt voor ontwikkelingswerk in Afrika. Nellie belooft dat ze op hem zal wachten. Wanneer de boot afvaart blijkt dat Hans vader weer prima kan lopen.

Titel: Han de Wit
Jaar: 1990
Duur : 1 uur, 33 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Keuze van Loes Luca
Editie: NFF 2005

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still