De wonderen van het natuurlijke domein evolueren door in digitale vorm - en jij als bezoeker en aanschouwer hebt direct (maar niet altijd aantoonbaar) invloed op de evolutie ervan.

Habitat is een groot werk opgebouwd uit driedimensionale scans van objecten van het Naturalis Biodiversity Center, dat niet statisch is, maar continu evolueert. In deze meditatieve, game-achtige omgeving zijn stenen, fossielen en koraalsoorten de hoofdrolspelers: een interactieve audiovisuele installatie waarin de menselijke toeschouwer uiteindelijk een doorslaggevende bijrol speelt. Want in dit datagedreven werk pikken sensoren de acties van de toeschouwer op, maar wordt die input met vertraging verwerkt. Soms is het gissen of het waargenomen resultaat echt door jouw aanwezigheid werd veroorzaakt of in het programma besloten zat. Deze interactie is symbolisch voor hoe de mensheid omgaat met de natuur.

Habitat
is gratis toegankelijk en onderdeel van Storyspace, een grootse expositie in Bibliotheek Neude.

Credits

Conceptontwikkeling
Coproducent
Sound Design
Technische realisatie
Productiebedrijf
Floating Lake Productions
Technische realisatie
Naivi
Interface en interaction design
Naivi

Titel: Habitat
Jaar: 2020
Duur : 27 minuten
Categorie: Digitale cultuurproject
Competities: Gouden Kalf Competitie, Storyspace, Digitale Cultuur
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills
Stills