Ga naar inhoud
Still

Guernsey

Regie: Nanouk Leopold
Psychologisch drama onthult stapsgewijs en zorgvuldig de verhoudingen tussen een vrouw, haar zus en haar man, met de nadruk op wat niet wordt gezegd.
De eerste minuten van Guernsey zijn zonder dialoog. Een vrouw reist vanuit het buitenland terug naar Nederland en vrijt woordenloos met een man. Hun verhouding wordt vervolgens stapsgewijs duidelijker. Wie of hoe iemand is, wat twee mensen van elkaar zijn, waar iemand is: alles blijkt langzaam uit wat wordt gezegd en vooral uit wat niet wordt gezegd. Regisseur Leopold toont de patronen van vrienden en familieleden. De stiltes die vallen, de opmerkingen die worden genegeerd, juist bij grote emoties als liefde, verraad en vergiffenis. De zus van de vrouw praat meer, maar verbergt evengoed gedachten en gevoelens. De innerlijke ontwikkelingen krijgen ruimte door de afwezigheid van muziek, de vaak stilstaande kaders en de montage. Guernsey werd geselecteerd voor het programmaonderdeel Quinzaine des Réalisateurs op het filmfestival van Cannes.
Titel: Guernsey
Jaar: 2005
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2006
Gast vh Jaar: Johanna ter Steege

Gouden Kalf winnaar

Beste Actrice (2005)
Maria Kraakman
Beste Regie (2005)
Nanouk Leopold

Gouden Kalf nominaties

Beste Lange Speelfilm (2005)
Stienette Bosklopper
Beste Acteur (2005)
Fedja van Huêt
Beste Scenario (2005)
Nanouk Leopold

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still