Documentaire over Jan Conijn, die wordt gefilmd tijdens zijn laatste dagen als souvenirverkoper bij het monument op de dijk. Na 42 jaar houdt hij ermee op.
Denkend aan Holland: een wat oudere man hijst de Nederlandse vlag op een besneeuwde Afsluitdijk. Het is Jan Conijn, die door regisseur John Appel wordt gefilmd tijdens zijn laatste dagen als souvenirverkoper bij het monument op de dijk. Na 42 jaar houdt hij ermee op. Hij toont de verzameling postkaarten die is begonnen door zijn vader, in wiens voetsporen hij is getreden. Op elke kaart lopen lange lijnen naar een rechte einder. Een tijdloos, eindeloos landschap. In een ontroerende scène bladert hij door de postkaarten samen met de uitgever die zo'n veertig jaar lang foto's voor hem maakte. De kaarten, die door Appel door de vertelling heen worden gewoven, vertellen niet alleen het verhaal van de dijk, maar ook het levensverhaal van Jan Conijn - na bijna een halve eeuw zijn die twee onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Credits

Scenario
Montage
Mixage
Hugo Dijkstal Audio Postproductie
Productiebedrijf
VOF Appel & Honigmann

Titel: Groeten van de Afsluitdijk
Jaar: 2001
Duur : 25 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2001

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.