Als je de grip op je leven verliest, beleef je alles op een andere manier. Deze poëtische documentaire verbeeldt dat gevoel, aan de hand van verhalen van zestien jonge mensen.

"Het is alsof je dag in dag uit door een dichte mist loopt." In deze associatieve, poëtische impressie vertellen zestien jonge mensen over het moment dat ze hun greep verloren op het leven. Kwetsbare verhalen, expressieve vertellers. De verbeelding van hun stad - onpersoonlijk, onscherp en mistig - en de filmmuziek maken er een hypnotiserende trip door hun binnenwereld van. Zonder oordeel of oplossing wordt voelbaar hoe het is om je verloren te voelen in een wereld die toch wel door draait.

Credits

Producent
Sound Design
Geluidsnabewerking
Postproductiebedrijf
Productiebedrijf
ZINIS
Postproductiebedrijf
Amator Postproductie

Titel: Grip - Een filmgedicht
Jaar: 2021
Duur : 27 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills