Ga naar inhoud
Roze vlak met wit logo Nederlands Film Festival

Grijpstra & De Gier

Regie: Wim Verstappen
Naar het boek Het lijk in de Haarlemmer Houttuinen van Janwillem van de Wetering. Naast de moord als verhaallijn laat de film vooral het dagelijks leven van het detectiveduo zien.
Naar het boek Het lijk in de Haarlemmer Houttuinen van Janwillem van de Wetering. Het Amsterdamse politieduo uit de titel zijn twee oer-Hollandse, eigenzinnige maar perfect op elkaar ingespeelde types. Er is een moord gepleegd en de verdachten moeten worden gezocht in de drugswereld en een mysterieuze secte. Naast de moord als verhaallijn laat de film vooral het dagelijks leven van de twee detectives zien.
Titel: Grijpstra & De Gier
Jaar: 1979
Duur : 1 uur, 42 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 1994
Retrospectief

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.