Speelfilm waarin Nederlander Maas de Boer naar New York vertrekt om zijn ex-vrouw een kwellend geheim te vertellen. De film is ook een kleine ode aan deze legendarische stad.
In documentairestijl gefilmde speelfilm waarin Nederlander Maas de Boer naar New York vertrekt om zijn ex-vrouw een kwellend geheim te vertellen. Acht jaar eerder heeft zij hem samen met hun ernstig gehandicapte zoon achtergelaten om terug te gaan naar haar geboortestad New York. De camera volgt de man terwijl hij vanuit zijn sjofele hotel elke dag weer de straten van New York afstruint op zoek naar zijn voormalige geliefde. Het enige tastbare restant is een foto van de stad met de tekst 'sorry'. Omdat alle sporen dood lopen, roept hij de hulp in van een detective. Great Kills Road laat zijn fictieve hoofdpersoon lange tochten maken door de stad waarbij de straten van New York het hyperrealistische decor vormen. Wat in scène is gezet en wat niet is hier niet langer duidelijk. De prominente rol van de stad als het labyrint waarin De Boer zijn weg moet vinden lijkt ambivalente gevoelens van bewondering en intimidatie weer te geven. Behalve een persoonlijke zoektocht is Great Kills Road daarmee ook een kleine ode aan deze legendarische stad.

Credits

Muziek
Productiebedrijf
Phanta Film
Chambers Street Films

Titel: Great Kills Road
Jaar: 2009
Duur : 1 uur, 14 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2009

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.