Ga naar inhoud
Door een slecht lopende wasstraat die Dennis met zijn vader runt, en de komst van vaders nieuwe vriendin, wil de zoon zich plotseling bewijzen. Maar daardoor raakt hij in dit korte misdaaddrama op het verkeerde pad.

De gemoederen tussen vader en zoon lopen op wanneer hun bedrijf, een autowasstraat die ze samen runnen, door zwaar weer gaat. Als zijn vader ook nog eens een nieuwe, jonge vriendin krijgt, voelt de zoon zich op de tweede plek gezet. Hij probeert zijn vaders waardering terug te winnen door in zee te gaan met ongure types met wie hij (voor een flink bedrag) een aantal vieze zaakjes opknapt. Maar dat komt als een boemerang terug.

Titel: Goudhaan
Jaar: 2023
Duur : 22 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: NFF Studentencompetitie
Editie: NFF 2023

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills