Documentaire over het Nederlandse dameshockeyteam rond het WK in 2006 in Madrid. Na zestien jaar heeft Nederland weer de wereldtitel. Een unieke inkijk in een sportploeg onder hoogspanning.
Op 8 oktober 2006 veroverde het Nederlandse dameshockeyteam tijdens het WK in Madrid na zestien jaar eindelijk weer de wereldtitel. Goud volgt de speelsters en hun coach Marc Lammers tijdens tien intense weken van voorbereiding op het toernooi. In het hotel, bij de trainingen en besprekingen en bij de wedstrijden. Tijdens een trainingsstage in de VS verliest het team de ene na de andere wedstrijd. Lammers worstelt intussen met de blessures van veel speelsters en met de Nederlandse overlegcultuur. In Spanje, naarmate het toernooi vordert, stijgen de verwachtingen. Na een enerverende finale tegen Australië zegeviert Nederland. Nooit eerder heeft een cameraploeg tijdens een wereldkampioenschap toegang gekregen tot de dug-out. Vanaf het veld worden de emoties van speelsters en coach intens mee beleefd. Goud geeft een unieke inkijk in een sportploeg onder hoogspanning.

Credits

Producent
Set geluid
Sound Design
Productiebedrijf
Selfmade Films
Omroep
NTR
Distributie
A-Film Distribution

Titel: Goud
Jaar: 2007
Duur : 1 uur, 46 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2007

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Kristallen Film (10.000 bezoekers documentaire) (2007)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01