Wat gebeurt er als je lokale WhatsApp-groep volledig ontspoort?

Good Neighbours is een immersieve ervaring die de hilarische, en ongemakkelijke, waarheden over buren en hun surveillance tools onthult. Het werk combineert live performance, deurbelcamera's en chatbotberichten in de straten van Lombok, Utrecht. In Good Neighbours word je uitgenodigd om lid te worden van een ontspoorde WhatsApp buurtpreventiegroep om een missie in de buurt te vervullen. Maar niets is wat het lijkt, iedereen wordt verdacht, de grens tussen realiteit en fictie wordt steeds vager...

Good Neighbours
is onderdeel van Storyspace. Klik op de datum van jouw keuze om een ticket voor een tijdslot (€8,00) te bestellen. Startlocatie: De hoek Leidsekade / Damstraat, tegenover de lunchroom Cousina. Deelname aan deze ervaring is alleen mogelijk met een gereserveerd tijslot.


Titel: Good Neighbours
Jaar: 2020
Duur : 20 minuten
Categorie: Digitale cultuurproject
Editie: NFF 2021

Gouden Kalf nominaties

Beste Digitale Cultuurproductie (2021)
Natalie Dixon
Beste Digitale Cultuurproductie (2021)
Klasien van de Zandschulp

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills