Ontroerende documentaire over twee geliefden die elkaar na veertig jaar terugvinden en ondanks de sekseverandering van een van hen een relatie aangaan.
'Jou heb ik heel lief, maar ik houd van Marcel', zei Marijke Geiger-Prause tegen de Oostenrijker die ze huwde in plaats van haar grote liefde. Na de dood van haar tweede keus besluit ze het contact met Marcel te hernieuwen. Tot zover lijkt Gewoon liefde een zoveelste aflevering van een doorsnee reality liefdesprogramma. Maar hoewel in veertig jaar de liefde tussen de twee onveranderd is, geldt dat niet voor Marcels fysiek: hij gaat nu door het leven als Marcella. Ontroerend genoeg is die ingrijpende verandering geen belemmering voor een nieuwe, onstuimige relatie. De registratie van de gebeurtenissen, zowel in Oostenrijk waar Marijke woont, als in Marcella's woonplaats in Zeeland, zijn doorsneden met interviews met de protagonisten en hun naasten, en fragmenten uit de documentaire Anders Bekeken uit 1993, waarin Marcels transformatie en de gevolgen ervan voor zijn gezin centraal staan.

Titel: Gewoon liefde
Jaar: 2006
Duur : 48 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2006

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still