Ga naar inhoud
Still

Getekend land

Regie: Peter Veer
Documentaire over de zoektocht van Freek van Leeuwen naar de toekomstmogelijkheden van zijn agrarische familiebedrijf en het omringende platteland in de stedelijke Nederlandse samenleving.
De film Getekend land is een zoektocht van Freek van Leeuwen naar de toekomstmogelijkheden van zijn familiebedrijf en het omringende platteland in de stedelijke Nederlandse samenleving. De visies over de toekomst van het platteland zijn op dit moment verdeeld en niemand weet hoe het verder moet. Iedereen heeft zich teruggetrokken op de eigen kavel. Freek doorbreekt deze patstelling en gaat te rade bij landbouweconomen, modelboerderijen, groene recreatie en vertegenwoordigers van natuur- en landschapsbelangen. Filmer Veer ging op zoek naar een nieuwe kijk op het Nederlandse platteland. Wordt dat nieuwe landschap een stadslandschap waarin het niet meer gaat om het produceren van boter, kaas en eieren maar om belevingsmomenten, waterbuffers en ecologische verbindingszones? Dan stuit de film op de kernvraag: Wat betekent dit voor de boer? Kan Freek straks het familiebedrijf voortzetten en wat voor perspectief heeft de landbouw in verstedelijkt Nederland?

Credits

Scenario
Set geluid
Productiebedrijf
Pieter van Huystee Film & TV
Omroep
IKON TV
Titel: Getekend land
Jaar: 2004
Duur : 50 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2004
Hoofdprogramma Panorama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.