Met een knipoog naar de cultkleifiguren Buurman & Buurman en ook dat andere kleiduo Wallace en Gromit verbeeldt deze animatie hoe het verlangen van een oude man naar probleemloos vervoer niet tot een leven op rolletjes leidt.
Deze klei-animatie over het vervoersverlangen van twee oude mannen roept niet alleen reminiscenties op aan de stuntelige cultkleifiguren Buurman & Buurman. Vanaf de voorpagina van de krant kijkt dat andere beroemde kleiduo, Wallace en Gromit, ons lachend aan. Daarmee is de toon gezet voor het avontuur van de bejaarde met zijn Gerontomatic, het 'meest moderne vervoermiddel voor zestig jaar en ouder'. Maar ondanks deze segway voor ouderen loopt zijn leven nog lang niet op rolletjes.

Credits

Producent
Scenario
Production Design
Geluidsnabewerking
Visual Effects

Titel: Gerontomatic
Jaar: 2010
Duur : 5 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2010

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still