Een docu­men­taire portret over de Neder­landse film­maker George Sluizer die zowel fysiek als psychisch uit het Neder­landse klimaat probeert te ontsnappen en tracht leven en werk daarop af te stemmen.
Een docu­men­taire portret over de Neder­landse film­maker George Sluizer. De nu in Nice wonende Sluizer wilde zowel fysiek als psychisch uit het Neder­landse klimaat ontsnappen en probeerde leven en werk daarop af te stemmen. Hij zocht (en zoekt) in zijn films naar avon­tuur, uitdagingen en perfectie. Sluizers eerste films gingen over zijn verhouding met Neder­land, waarin oneindige Hollandse polders zonder horizon, gren­zeloos, voor hém een gevan­genis leken. Zijn meest bekende film, Spoor­loos geeft wat dat betreft die horizon het scherpst aan. Het is het toppunt van claus­tro­fobie als de hoofd­per­soon, levend en wel in zijn dood­skist het einde tege­moet gaat.Sluizer is film­maker en fervent klimmer, die, balancerend op de rotswand, terug­b­likt op de successen en desil­lusies van zijn carrière. Ook Jeff Bridges, Jan de Bont, Rudolf van den Berg, Tim Krabbé en Johanna ter Steege en anderen komen aan het woord.

Credits

Set geluid
Sound Design
Montage
Productiebedrijf
Zeppers Film & TV
Omroep
NTR

Titel: George Sluizer - filmen over grenzen
Jaar: 2006
Duur : 1 uur, 8 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2006

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01