Een documentaire portret over de Nederlandse filmmaker George Sluizer die zowel fysiek als psychisch uit het Nederlandse klimaat probeert te ontsnappen en tracht leven en werk daarop af te stemmen.
Een documentaire portret over de Nederlandse filmmaker George Sluizer. De nu in Nice wonende Sluizer wilde zowel fysiek als psychisch uit het Nederlandse klimaat ontsnappen en probeerde leven en werk daarop af te stemmen. Hij zocht (en zoekt) in zijn films naar avontuur, uitdagingen en perfectie. Sluizers eerste films gingen over zijn verhouding met Nederland, waarin oneindige Hollandse polders zonder horizon, grenzeloos, voor hém een gevangenis leken. Zijn meest bekende film, Spoorloos geeft wat dat betreft die horizon het scherpst aan. Het is het toppunt van claustrofobie als de hoofdpersoon, levend en wel in zijn doodskist het einde tegemoet gaat.Sluizer is filmmaker en fervent klimmer, die, balancerend op de rotswand, terugblikt op de successen en desillusies van zijn carrière. Ook Jeff Bridges, Jan de Bont, Rudolf van den Berg, Tim Krabbé en Johanna ter Steege en anderen komen aan het woord.

Credits

Set geluid
Sound Design
Montage
Productiebedrijf
Zeppers Film & TV
Omroep
NTR

Titel: George Sluizer - filmen over grenzen
Jaar: 2006
Duur : 1 uur, 8 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Hoofdprogramma
Editie: NFF 2006

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still