Ga naar inhoud
Gemmeker_The Media Brothers_2020_02.jpg

Gemmeker

Regie: Robert Schinkel
Assen, 1948. In de gevangenis doet een man een uiterste poging om de beruchte voormalig commandant van Kamp Westerbork tot een bekentenis te bewegen. Confronterende korte film met echte transportbeelden die speciaal voor de film zijn ingekleurd, over een zwarte bladzijde in de Nederlandse geschiedenis.


Albert Gemmeker was jarenlang commandant in Kamp Westerbork. In de gevangenis van Assen confronteert Mauritz Frankenhuis de voormalig SS'er met foto’s, documenten en een geheim dagboek, om hem zo tot een bekentenis te bewegen. Was hij een oorlogsmisdadiger? Gemmeker ontkent echter in alle toonaarden en beweert slechts uitvoerder te zijn geweest. Als hij de identiteit van zijn verhoorder ontdekt, neemt het verhoor een dramatische wending. Korte film met echte, speciaal voor de film ingekleurde transportbeelden.


Credits

Uitvoerend Producent
Visual Effects
Set geluid
Geluidsnabewerking
Titel: Gemmeker
Jaar: 2020
Duur : 34 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2020
Educatie VO OorlogArchiefmateriaalMisdaadDramaGeschiedenis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.