Ga naar inhoud
In een Rotterdamse wijk werd een wijkpark ingericht, een botanische tuin en volkstuintjes aangelegd. Documentaire geeft een beeld van hoe belangrijk de natuur is voor de gebruikers.
Het groen in stadswijken is meestal een weinig inspirerende vanzelfsprekendheid. Maar de laatste jaren groeit het besef dat een intensievere beleving van de natuur in de wijk het welbevinden van de buurtbewoners ten goede komt. De Rotterdamse wijk Het Oude Westen is een bekende probleembuurt, maar ook een bijzondere multiculturele gemeenschap. In de krappe wijk is getoverd met de schaarse vierkante meters groen. Er werd een wijkpark ingericht, een botanische tuin aangelegd en tussen de huizen verscholen liggen volkstuintjes voor de meestal allochtone bewoners. Velen van hen hebben een agrarische achtergrond, hetgeen te zien is aan de piekfijn onderhouden tuintjes. Gemengde Sta - Impressie van een stadsoase geeft een beeld van hoe mooi die stukjes natuur zijn en hoe belangrijk voor de gebruikers.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Set geluid
Productiebedrijf
Pieter van Huystee Film & TV
Omroep
IKON TV

Titel: Gemengde sla - Impressie van een stadsoase
Jaar: 2005
Duur : 50 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Tussenland
Editie: NFF 2006

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still