Ga naar inhoud
Still

Geef me 's ongelijk

Regie: Laura Hermanides
De vijftienjarige Julius heeft het op school te bont gemaakt. Maar noch zijn gescheiden ouders noch zijn begeleiders kunnen hem uitleggen waarom hij normaal zou moeten doen.
De vijftienjarige Julius heeft het met zijn provocaties te bont gemaakt. Zijn school in Amsterdam-Zuid stuurt hem weg. Julius moet werken aan gedragsverandering. Hij moet minder blowen en zijn mening voor zich houden. Zijn gescheiden ouders en andere begeleiders proberen hem tot inzicht te brengen, maar hij houdt zich liever bezig met het communistisch gedachtegoed en andere belangrijke zaken, zoals de internationale politiek en het vogelbekdier. Niemand kan Julius uitleggen waarom hij zich moet conformeren aan de idiotie van het normaal zijn. Gemaakt in het kader van Teledoc Campus.

Titel: Geef me 's ongelijk
Jaar: 2014
Duur : 25 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2014
NFF Debuutcompetitie NFF Jaarselectie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.