De nacht valt over het land en zet zich voort op zee in deze korte, exper­i­mentele film, die onder­zoekt of de toeschouwer naar het aanbreken van de dag gaat verlangen.
De film, onderdeel van het project Gedichten uit zee, begint met het invallen van de avond. Verkeer raast langs in versneld afge­draaide opnamen. Een vrouw begint een gedicht voor te lezen. In het pikke­donker nadert dan een schip de sluis en kiest vervol­gens het ruime sop. Hoe lang duurt een nacht? Verlangt de toeschouwer ook al naar de dageraad, die ten langen leste in de hekgolf van het schip wordt weerspiegeld?

Titel: Gedichten uit zee - Veere
Jaar: 2005
Duur : 10 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2009

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte