Regisseur Ate de Jong leert zijn eigen(wijze) dochter voor de camera de schoonheid doorgronden van het gedicht Betreft het Breskens van Kees Ouwens.
Is het gedicht Betreft het Breskens van Kees Ouwens te doorgronden? De dochter van regisseur Ate de Jong wil het gedicht aanvankelijk niet voor de camera voordragen. `Ik snap het niet.' Dan neemt De Jong haar mee naar Breskens en samen bespreken ze op losse wijze verliefdheid, jeugd en opgroeien in Breskens. Om beurten hanteren vader en dochter de camera of zijn samen in beeld. De diverse fragmenten zijn op creatieve wijze gemonteerd.

Credits

Producent
Scenario
Cast (hoofdrol)
Productiebedrijf
SNG Film

Titel: Gedichten uit zee - Breskens
Jaar: 2005
Duur : 8 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2005

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.