Ga naar inhoud
Een wandeling in schemerig licht met uitzicht op de wijdsheid van de Westerschelde verbeeldt het gedicht Aan de Westerschelde van Hans Warren, dat over verlorenheid en verlangen naar verlossing gaat.
Terwijl de eerste regels van het gedicht Aan de Westerschelde van Hans Warren in beeld verschijnen, strikt een man zijn schoen. Hij begint een wandeling langs het water van de Westerschelde in schemerig licht en blijft lopen op de cadans van het gedicht, dat over verlorenheid en verlossing gaat. Historische filmbeelden van een vastgelopen tanker en een nieuwsgierig schaap op muziek van Bach smeden van klank, beeld en tekst een onlosmakelijk geheel.

Credits

Producent
Productiebedrijf
SNG Film

Titel: Gedichten uit zee - Aan de Westerschelde
Jaar: 2005
Duur : 10 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Gouden Kalf Competitie, Hoofdprogramma
Editie: NFF 2005

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still