Kan er een evenwicht worden gevonden tussen vogelbescherming en economisch grondgebruik? Ornithologen bestuderen het gedrag van de ganzen die broeden in Siberië, maar in West-Europa overwinteren.
Doodschieten? Ringen? Verjagen met rare apparaten? Tragikomische documentaire over ganzen. Ornithologen bestuderen het gedrag van de ganzen die broeden in Siberië, maar in West-Europa overwinteren. Onder meer in Nederland waar ze fourageren op het wad, maar zich ook te goed doen aan het gras dat veehouders voor hun koeien hadden bestemd. De boeren proberen de ganzen met lawaai en geweerschoten te verjagen, maar dat helpt maar ten dele tegen de overlast. Kan er een evenwicht worden gevonden tussen vogelbescherming en economisch grondgebruik?

Credits

Camera
Montage
Productiebedrijf
Musch & Tinbergen

Titel: Ganzenproblemen?
Jaar: 1989
Duur : 45 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Musch & Tinbergen
Editie: NFF 2010

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.