Ga naar inhoud
Still

Freedom of Expression Is a Human Right

Regie: Bobbie Koek, Gonzalo Fernandez, Jim Süter, David-Jan Bronsgeest, Marjoke Haagsma, Guido Ekker, Sophie Dros, Hetty de Kruijf
Commercials van de Nederlandse Filmacademie. Aanleiding voor het onderwerp was de aanslag op de tekenaars van Charlie Hebdo in Parijs.
Het onderwerp van de commercials voor de eindexamenfilms van de Nederlandse Filmacademie - Freedom of Expression Is a Human Right - diende zich ongewild aan tijdens een brainstorm over die commercials, op 7 januari 2015. Het was de dag waarop in Parijs twaalf mensen koelbloedig werden doodgeschoten omdat ze satire maakten. Amnesty International Nederland was betrokken bij de idee-ontwikkeling en bij het pitchen van de commercials van maximaal 45 seconden.

Titel: Freedom of Expression Is a Human Right
Jaar: 2014
Duur : 1 minuut
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2015
Studentenfilms buiten competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still