Ga naar inhoud
Speelfilm, opvolger van de beroemde jeugdserie van Paul Verhoeven uit 1969, waarin Floris, kleinzoon van de Floris uit de tv-serie, en zijn oosterse vriendin Pi tijdens hun zoektocht naar een heilig relikwie hachelijke avonturen beleven.
Avontuurlijke speelfilm is het vervolg op de legendarische gelijknamige jeugdserie van Paul Verhoeven uit 1969. In de modernere filmversie - de middeleeuwen zijn fantasierijker en doorspekt met anachronistische grappen - draait het verhaal om Floris (Michiel Huisman), de kleinzoon van de destijds door Rutger Hauer gespeelde middeleeuwse ridder Floris van Rosenmondt. Floris is een vredelievende jongen wiens vader (Victor Löw) hem minacht omdat hij de familietraditie van koene ridders die de vrijheid verdedigen niet voortzet: Floris is toneelspeler. Om zijn vader te bewijzen dat hij toch een held kan zijn, helpt hij hem bij de zoektocht naar een vermist heilig relikwie met bijzondere krachten. Het is de laatste hoop van de Hertog van Bourgondië, zijn vaders baas, om de gemene Hertogin van Gelre uit te schakelen. Samen met zijn oosterse vriendin Pi (Birgit Schuurman), beleeft Floris hachelijke avonturen als hij het opneemt tegen de hertogin en haar handlangers Van Rossum jr., Kleine Pier jr. en Sergeant jr., de kinderen van zijn grootvaders vijanden.

Titel: Floris
Jaar: 2004
Duur : 1 uur, 40 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, Hoofdprogramma, Jeugdbios
Editie: NFF 2005

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2005)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still