Paul Verhoevens eerste Engels gesproken speelfilm over een middeleeuwse huurling die met een bende tuig wraak neemt op een edelman en diens zoon. De film geeft een rauw en ongeromantiseerd beeld van de middeleeuwen.
Toen Paul Verhoeven met scenarioschrijver Gerard Soeteman in 1969 aan de ridderserie Floris werkte, ontstond het idee een speelfilm te maken over een middeleeuwse huurling. Zestien jaar later kwam het plan tot leven in deze Amerikaans-Nederlands-Spaanse co-productie, Verhoevens eerste Engels gesproken film. De in Spanje opgenomen spektakelfilm toont Rutger Hauer als een middeleeuwse huurling die met een bende tuig wraak neemt op een edelman en diens zoon en onderweg naar hartelust moordt, verkracht en plundert. Gewelddadige en seksueel-expliciete beelden geven een rauw en niet-geromantiseerd beeld van de middeleeuwen. Flesh + Blood werd in 1985 bekroond met een Gouden Kalf voor Beste Speelfilm en Beste Regie.

Titel: Flesh + Blood
Jaar: 1985
Duur : 2 uur, 5 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Retrospectief
Editie: NFF 1994

Gouden Kalf winnaar

Beste Lange Speelfilm (1985)
Gijs Versluys
Beste Regie (1985)
Paul Verhoeven

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still