Ga naar inhoud
Still

First Mission

Regie: Boris Paval Conen
Na een traumatische gebeurtenis meldt de jonge tropenarts Marina zich aan bij een noodhulporganisatie. In een Zuid-Amerikaans conflictgebied probeert ze met haar team de bevolking te helpen.
Na een traumatische gebeurtenis besluit de jonge tropenarts Marina zich aan te melden bij de noodhulporganisatie International Frontline Doctors. Ze reist af naar een hulppost in de jungle, in een verscheurde regio in Zuid-Amerika. Ze treft er treurige omstandigheden en een stel gedreven collega's aan. Ondanks hun toewijding blijkt het ingewikkeld om de bevolking te helpen: de aldaar heersende guerrilla's bepalen alle regels, medicijnen zijn schaars en als jonge vrouwelijke én westerse arts, krijgt Marina te maken met cultuurverschillen. Maar ze zet door - en krijgt steeds meer respect van haar collega's en de plaatselijke bevolking in het conflictgebied. Het drama First Mission werd geïnspireerd op werkervaringen van hulpverleners van Artsen zonder Grenzen. Het resultaat is een avontuurlijk verhaal over kleine, maar belangrijke heldendaden en hulpverleners die huis en haard verlaten om een onbekende aan de andere kant van de wereld te helpen.
Titel: First Mission
Jaar: 2010
Duur : 1 uur, 56 minuten
Categorie: -
Editie: NFF 2010
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still