Ga naar inhoud
Korte documentaire over de vraag of het de plicht van iedere geadopteerde is om zijn of haar biologische moeder te zoeken. Wat als je geen behoefte aan een ontmoeting hebt?
Filmmaker Tomas Ponsteen is in 1994 als baby geadopteerd uit Brazilië. Hij is gelukkig met zijn Nederlandse adoptieouders en voelt geen behoefte om zijn biologische moeder te zoeken. Is dat vreemd? Hij realiseert zich dat misstanden rondom adoptie groot zijn en schrijnende nieuwsberichten wakkeren vragen aan. In deze persoonlijke documentaire duikt hij alsnog in de materie, onder meer door mensen te spreken die vanuit andere perspectieven met het adoptieproces bekend raakten. Wat vinden zij ervan dat Tomas zijn biologische moeder niet wil ontmoeten?

Titel: Filho
Jaar: 2022
Duur : 22 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: NFF Studentencompetitie
Editie: NFF 2022

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

2 Still 2.png
3 Still 3.png